Packning pågår

Hela dagen idag, och hela kvällen när barnen somnat har jag packat kartonger. Tänk att man har så här mycket grejer! En sak är säker, det ska rensas och slängas/säljas grejer, för allt ska inte in i nya huset. Sålde förresten skänken som vi hade i köket på Blocket ikväll, lade ut den vid lunchtid, så snabbt gick det. Den fick ju tyvärr inte plats i vårt nya kök.

Packning pågår:







Fick förresten Olivias nya lampa med posten, den kommer passa fint i hennes rum.





Samt lampan vi ska ha ovanför vår säng, från Bolagret.se






Dagens bilder


Marcus tapetserade Olivias rum i går kväll.


Moalies fondtapet


Marcus spacklar i vardagsrummet

Sömmerska ikväll

Jag har lånat Ullis snygga gamla symaskin (som fungerar toppen trots sin ålder :-) ), och ikväll har jag suttit några timmar och sytt samtidigt som jag lyssnat på Idol. Det finns en stor fördel med den här lägenheten som vi ska flytta ifrån, och det är att man kan sitta i köket och se TV i vardagsrummet samtidigt :-)





Först ut blev det en gardinkappa till köket, tyget är "bottna" från Marimekko:



Sedan sydde jag upp panellängderna som vi ska ha i sovrummet (de var jättelånga) och så blev det en ny skärm till gammlampan som jag köpte på loppis :-) Tycker den blev rätt cool, men jag vet inte vart jag ska ha den... ;-)
 (Det tog en stund att få till tyget så det passade exakt. Har fodrat med ett vitt bomullstyg innanför marimekkotyget också så det ska bli finare sken.)




Nu har jag sytt färdigt för ikväll, nästa projekt är kuddar till barnens rum. Har dock inte hämtat ut paketet från Panduro än (med bla. bollfransen jag ska ha till kuddarna) så det blir nån kväll senare i veckan.


Nu jävlas det bara...

Ikväll skulle vi tapetsera fondväggen Mios rum. Förutom att väggen är sned och det är supersvårt att få tapeterna raka, så började tapeten under bubbla och lossna... så det blir till att slita bort all gammal tapet i rummet, spackla och slipa igen. Kul värre :-(


Två våder hann vi få upp...


Tapetrivning pågår. Fortsättning följer imorgon.

Renoveringen fortsätter...

Har varit och slipat väggar i Moalies och Mios rum ikväll, och dragit lite tapet i vardagsrummet. Farmor har varit barnvakt, hon kommer även imorgon och då ska jag och Marcus hjälpas åt att tapetsera Mios rum. Barnen var jätteglada över att farmor var här, och jag tycker att det var kul att kunna jobba i huset jag med :-)

Några bilder från tidigare idag:


Bort med den hemska ljusblå kakeldekoren i badrummet. Tack och lov att det inte var blå kakelplattor, utan bara dekor...


De ljusblå väggarna (som så snyggt matchar golvet och kakeldekoren... urk!) ska jag måla vita. Det hinner jag dock inte göra förrän vi flyttat in, så det blir nån gång nästa vecka kanske.


Pappa lägger golv i förrådet uppe. Nu är hela övervåningens golv lagda, tusen tack pappa!


Så här ser det ut i hallen just nu...  Hela huset är som en enda stor byggarbetsplats, just nu är det svårt att se att det nån gång kommer gå att bo här ;-)


Utsikt från Olivias fönster! Våran tomt, lekparken och Ica. Jag gillar verkligen läget! :-)


Ändrat tyg

Köpte det här Marimekkotyget på Tradera idag, det blir det på lamskärmen!


Projekt lampa

Hittade den här retrolampan (med förskräckligt 80-tals tyg) på loppis idag för en 10:a. Gillar verkligen formen på lampskärmen, så den ska få sig ett nytt tyg! Sprättade bara bort tyget, och voila: en mall för hur stort det nya tyget ska vara :-)

Före:



Nu:




Efter bilder kommer när den är klar!


Eventuellt blir det det här tyget, blomma från Mairo:





Renovering pågår!


Väggen på väg upp mellan vardagsrum och sovrum


Väggen innifrån sovrummet sett


Hallen; väggen och garderoberna borta. Panelen ska också bort, det ska läggas nytt golv och upp med nya tapeter.


Mios rum, garderoberna borta. Marcus målade taket igår kväll, idag ska pappa lägga golv.


Det kommer att bli jättebra! Tur att vi har så många duktiga som hjälper oss! Tack och tack!


Marimekko

Dom här fina panelerna med Marimekko tyg fick jag i brevlådan idag, har tänkt ha dem i sovrummet.




Nu är renoveringen i full gång; pappa, Hasse och Daniel är där och jobbar för fullt. Tusen tack för hjälpen! Själv sitter jag och pluggar till fredagens Dugga. 45 frågor på 30 minuter... känns som det kan bli både svårt och stressigt. Håll tummarna! :-)

Huset

Ja, det är MYCKET att göra har vi konstaterat efter att ha varit där idag :-) Har tagit några "före bilder" i dåligt ljus (eftersom det var mörkt, och vi hade inte lampor med att sätta upp i alla rum) men det kommer bättre bilder sedan.


Från framsidan


Vardagsrummet sett från hallen (och Olivias huvud :-) )


Andra delen av vardagsrummet, det här kommer att bli vårat sovrum när vi satt upp väggen


Det här blir Mios rum


Garderob med skjutdörrar i Mios rum (ska bort!)


Olivias rum


... och Moalies rum med hörnfönstret :-)


Köket


Hallen sedd från ytterdörren. Här ska väggen där dörröppningen är bort, samt garderober.

Ja, som ni ser mycket att göra... Fortsättning följer! :-)


Pyssel och färg

Har gjort uggletavlorna till Mios rum nu, så här blev dom:




Just nu sitter dom på väggen i köket ( för att se hur dom såg ut brevid varandra), senare ska dom sitta ovanför den vita byrån i Mios rum.


Fick vaxdukarna jag beställt från Stoff och Stil, den svarta ska vara till köksbordet och den gröna kommer jag häfta fast på översidan av mios lilla vita bord (som vi köpte på Ikea). Passade också på att fixa två tavlor till Moalies läshörna, det kommer bli helt crazy färger och prickar, det är det som är meningen ;-) Ni ska få se när allt är klart...




I morgon är det dax!

Imorgon får vi nycklarna till huset! Äntligen, gissa om jag längtar!! Ska bli så spännande att komma dit och planera allt som ska göras. Vi åker till banken, skriver på papper, och sedan direkt till dagis och hämtar barnen, och så åker vi till huset allihop tillsammans och tittar. Ska lägga upp bilder imorgon inifrån huset, så får vi se om det blir nån skillnad efter renoveringen :-)


Mera tavlor!

Har pysslat lite mer idag (var tvungen att ta en paus från allt pluggande) här är resultatet:




Tavlor

Har tillverkat dom här tavlorna ikväll, ramar från Ikea och tapet från Pip kollektion; Chinese rose pink och Chinese rose red. 





Fönsterlampor

Den här fina fönsterlampan inhandlade jag på Bauhaus i Sundsvall. Denna tillsammans med ytterligare en ska få hänga i vårt sovrumsfönster i nya huset. I vardagsrummets tak vill jag ha en liknande, men en stor med svart skärm och mer kristaller.


Tyg till kuddar

Handlade dessa härliga tyg på Ikea idag, tänkte sy kuddfodral till barnens rum av dem!




Ikearesan

Nu är vi hemma efter att ha varit en helg i Sundsvall och på Ikea. Shoppade massor av grejer (man måste ju passa på när man äntligen åker dit), det var verkligen på håret att vi fick plats med allt i bilen... (och då hade vi ändå fällt ned stolarna bak så vi kunde packa hela baksätet + bagaget.) 






Och så ett par bilder från hotellet vi bodde på, Elite hotel Knaust. Så vackert hotell, och jättefina rum.






Blafre design

Har blivit riktigt förälskad i norska Blafre´s fina mönster och bilder. Har varit ute efter papper med ugglor att göra egna tavlor av, men det har verkat helt omöjligt att hitta här i Sverige. Så ramlade jag över fina webbutiken poppelstore.se som hade en del saker från Blafre. Läste sedan i hennes blogg, i ett inlägg från 2009 att de hade ugglepapper i den fysiska butiken, så jag chansade och frågade om de fanns kvar, men tyvärr var de slutsålda. MEN till min stora glädje får jag ett mail två dagar senare att hon hittat två ark papper, och undrar om jag fortfarande är intresserad. Så klart! Vilken service, tusen tack!

Fiiiina papperen, som blir fina tavlor i Mios rum


Retroburk

Fick igår hem den här 70-tals retroburken i plåt som jag köpt på Tradera. Gillar färgerna jättemycket!
Den blir nog ännu en pärlburk till tjejerna... men är på jakt efter ännu fler!


Best Of

Fondtapeten vi kommer ha i vårt vardagsrum heter Best Of och kommer från Midbec. Det är Marcus som valt tapeten, och jag är nöjd med hans val.


(bild från www.midbec.se)


Ikea

Till helgen ska vi, som jag skrivit tidigare, åka till Ikea och shoppa. Har en lång lista på saker jag vill ha, vi får se hur många av dom som vi verkligen köper.

I Moalies rum har jag tänkt att hon ska få en läshörna med en fåtölj. Jag har fastnat för denna från Ikea, ska bli spännande att se hur den ser ut i verkligheten. Under fåtöljen vill jag ha en rosa eller en grön ryamatta, och på väggen intill någon slags hyllor till hennes böcker. (Kanske vita kubhyllor) En golvlampa måste hon också få, helst skulle jag vilja hitta en Bumling retro från 70-talet, men det är inte det lättaste (och så brukar dom vara rätt dyra).


Kitch och rosa brevlåda

Till Moalies rum har jag köpt en underbar rosa brevlåda från Bruka design. Det blev också ett par kitchiga silverramar från Lagerhaus, blir kanske motiv från något av pappersarken jag skrev om nedan i dem. Jag vill ha starka färger som matchar hennes rosa tapeter. Ja, jag gillar färger om någon undgått det ;-)


Egna tavlor

Har just beställt hem pappersark och tapetprover (som var gratis!) från Inreda.com som jag ska använda till att göra egna tavlor :-) Vita tjocka ramar, passepartout och en bit av dessa ark/tapeter, det kommer att bli finfint! Känner mig så pysslig så...


Och två till...


(från Blafre design)


(Hanna Werning - klippspringare)


Det blev även 5 mönster till, får se när jag får hem dem vilka som får äran att bli tavlor.





Stringhylla

Jag vill ha en stringhylla i vårt nya hus, antingen i köket (om den får plats, måste mäta) eller i vardagsrummet. Den här fina Stringhyllan Pocket i vitt finns hos designonline.se






Inredning barnens rum

Mios rum kommer bli turkos/lime, Olivias blir mest ljusrosa/vitt och Moalies blir mörkrosa/vitt.



Fondväggar: Mios randig (ska tapetseras på tvären), Moalies prickig och Olivias ljusrosa med stora vita stjärnor.


Väggord till Olivias rum. Synd att det inte går att få tag i Moalie eller Mio (det var nog svårt att hitta Olivia, fanns bara att beställa från ett enda ställe som jag kunde hitta...)


Söt retroburk i plåt som jag hittade på loppis i söndags för en tia! Moalie ska få ha pärlor i den. Ska försöka hitta fler plåtburkar till hennes pyssel som hon kan ha ovanpå sitt skrivbord.


Det går inte att motstå en rosa liten spargroda :-)


Stjärnlampa till Olivias rum


Mios fina vägghyllor! Här nedpackade i kartongen, dom var så bra packeterade att dom får ligga så tills det är dax att sätta upp dem.


Bild från www.favoritsaker.se där man ser hur hyllorna ser ut på väggen :-)


Har MASSOR av inredningsidéer till barnes rum, det ska bli så kul! En sån här byrå ska Olivia ha i sitt rum, den ligger just nu i kartonger ute i förrådet :-)


Det blir bara rosa lådor i Olivias. Bild från www.ellos.se







Nu är det snart dax!

Den 15:e november får vi tillträde till radhuset, och den 3:e december ska vi vara ute ur vår gamla. Bara två veckor kvar nu! I helgen åker jag och Marcus till Ikea i Sundsvall och handlar lite smått och gott (trist att Ikea inte finns närmare än så!) och så blir det att inhandla golv och de tapeter vi inte hunnit köpa än (men det gör vi här i Umeå :-) )

Tänkte skriva om inredning och sånt här i bloggen och visa lite bilder. Tycker att det känns superkul att få inreda ett helt hus, vi kommer att göra om det mesta (inte allt direkt, men så småningom) och det känns roligt att få det precis som man själv vill ha det.

Här är några bilder (från Mäklarens bilder när vi köpte huset):















RSS 2.0