Resten av möblerna

Idag hade äntligen resten av möblerna vi beställt kommit, fåtöljen till vardagsrummet och byrån till hallen!






Nu är det inte så mycket kvar att fixa i vardagsrummet, några lister, få bort lite kablar och köpa en kilram till canvastavlan som ska sitta på väggen bakom soffan. Och så lite smådetaljer på hyllan och i fönstret.

Hallen är också snart klar, det är stegen i trappan, väggen uppför trappan och hallen uppe, samt lister kvar. Efter det är det "projekt kök", där har vi inte gjort något alls ännu (förutom ny kyl och frys).




Skåp och stringhylla

Nu har vi fått och monterat ihop skåpet från EM, och så har vi satt upp den vita stringhyllan pocket ovanför. Inte så mycket på hyllorna ännu :-)




Trappan nu

Nu är trappan målad, men ingen matta på stegen ännu (ska bli svart golvmatta på stegen). Väggarna ska också tapetseras i vitt.




Trapprenovering pågår...

Marcus har skruvat bort ledstång och räcke. Det är slipat och ska nu målas. Mattan på trappstegen har vi dragit bort, tyvärr var det ett lager vitt lim som blev kvar som vi måste skrapa bort... och det sitter som berget! Så vi har vad vi gör i helgen.






En sista titt på furutrappan...

I helgen målar vi trappan vit! Just nu sitter en beige korkmatta på trappstegen, där kommer det att bli en svart golvmatta istället.

Här kommer några före bilder:







Den lattefärgade tapeten i trappuppgången ska också bort, det blir likadan vit tapet som nere i hallen!






Gardiner till vardagsrummet

Fick tyget jag beställt (10-gruppen, Sticks) så nu har vi äntligen gardiner i vardagsrummet! Det är fortfarande rätt tomt i fönstret och på väggen bredvid, men det ska snart åtgärdas :-)


Hallen före och efter...

Före:


När vi just fått nycklarna. Vi har bytt golv, tapeter, tagit bort väggen och garderoberna sedan dess.


Mitt under renoveringen




Efter:



Väggdekoration

Hittade en superläcker väggdekoration på Gallerix, var bara tvungen att köpa den...
Den står ut en bit från väggen (den är i hårdplast/papp) och blev toppen i hallen vid dörren!





Då och nu

En bild på hur det såg ut tidigare i vardagsrummet (från Hemnet, som det såg ut när vi var på visning hos förra ägarna) och hur vi har det nu :-)

DÅ:




NU: (lite stökigt på bordet, sitter och pluggar :-) )


Nu har soffan kommit!

Igår hämtade vi äntligen soffan efter två månaders leveranstid!


Lampan ska hängas ovanför bordet, en stor canvastavla ska upp på väggen bakom soffan och på väggen till höger blir det en tavellist. Som vanligt, ignorera skräpet till vänster ;-)


... och så glas!

Hittade dom här fina glasen på Åhlens till fyndpriset 19 kr st! Jag tycker det är jättevackert med färgat glas, dom kommer få stå på Stringhyllan jag ska ha i köket, tillsammans med mina fina Marimekkoskålar :-)




Ny klocka

Köpte en ny klocka idag på Village, den passar perfekt mellan dörrarna i hallen! Sedan ringde mamma och sa att jag skulle få den av henne och pappa, tack och tack! :-)




Juluppehåll

Det har varit juluppehåll i renoveringen och inte hänt så mycket, men gardinerna + fönsterbräda har i varje fall kommit upp i köket, och så tapetserade Marcus resten av vardagsrummet igår. Nu är det bara en väntan på möblerna till vardagsrummet; soffa, fåtölj och skåp. Funderar på vad vi ska ha för gardiner, kom gärna med förslag :-)


Ignorera allt stök ;-)


Köket har vi fortfarande inte gjort så mycket i, vi ska byta kakel, bänkskiva och blandare, och upp med nya tapeter. En stringhylla ska upp på väggen till höger om fönstret, kaklet som "sticker ut" vid bänken ska bort.


RSS 2.0