molngardiner och randig vägg

Igår kväll sydde jag gardiner till barnens rum. Har lånat mammas symaskin den här gången, och den skötte sig riktigt bra trots att den har rykte om sig att trassla med undertråden... ;-)
Molngardiner med tyg från Gunilla Axén till Olivias och Mios rum, och svartvit blomma från Mairo i Moalies.










Mios rum blev tapetserat igår, och idag har pappa varit här och spikat lister. Marcus har tapetserat hallen färdigt idag, och där har det också kommit upp lister tack vare pappa :-)





Imorgon ska vi sätta upp gardinstänger och fönsterbrädor, och lite annat som ska upp på väggarna i barnens rum. Imorgon kväll blir det kalas, Mio fyller 2 år!




Kvällspyssel

Ikväll har jag gjort dom här tavlorna med canvastavlor + tapet :-)
Imorgon blir det tapetsering av hallen, och kanske början med Mios rum. Dessutom städ av förrådet ute så vi får in mer grejer här inifrån (måste tömma i vardagsrummet så det går att tapetsera där, nu ser det ut som en stor skräphög...)





Vi har varit "lata" några dagar, så jag har inte uppdaterat eftersom det inte hänt så mycket. Men nu ska vi sätta igång igen, så det blir klart nångång :-)

Skoskåp

Har skruvat ihop skoskåpet nu ikväll, så här blev det :-) Ljusugglorna och ett träd fick bo ovanpå. Lister saknas fortfarande i hallen, det ska snälla pappa fixa åt oss senare i veckan.






När vi var på EM möbler idag beställde vi ett skåp (svart, med fyra kvadratiska luckor) och en svart fåtölj som kommer matcha soffan. Lång leveranstid dock, slutet av januari. Tänkte att vi skulle ha skåpet i hallen, men det verkar bli lite för stort, så det får stå i vardagsrummet istället. (förresten, PUST för att vara på möbelaffär med tre små som har mycket spring i benen och vill prova/ta på allt...)

Byråjakt idag

Idag ska vi åka iväg hela familjen till EM möbler och titta på en byrå eller ett skåp till hallen. Det är inte så stor vägg, och så vill vi ha en vit och gärna högblank, så det är inte det lättaste att hitta. Fanns ingen på Mio möbler som passade, så vi hoppas att det finns en fin på EM :-)

Just nu är Marcus på K-Rauta och köper lister och en dörr till vårat sovrum. Han ska också hämta skoskåpet och Moalies byrå som kommit till Mio möbler.

En bild från hallen, kommer fler senare när skoskåpet kommit upp. Man ser iaf marimekkotapeten :-)




Och en bild på snygga fruktfatet Babell från Koziol, gillar det verkligen :-)






Fondvägg i vardagsrummet

Igår kväll tapetserade vi fondväggen i vardagsrummet. Ignorera allt stök och alla kablar ;-)


Vilodag

Idag har det inte blivit så mycket gjort, jag har varit i skolan hela dagen och Marcus på jobbet. Olivia somnade inte förrän efter nio, och det kändes för sent att börja tapetsera fondväggen i vardagsrummet. Men Olivias skrivbord har vi i varje fall skruvat ihop, och så har vi fått upp foton på barnen och lampan ovanför sängen :-)
Imorgon blir det tapetsering!


Fixat i badrummet

Idag har pappa kämpat med handfatet (men det blev jättebra till slut, mycket enklare när vi köpte rätt prylar) så nu är badrummet nere nästintill färdigt. Ett par inlägg längre ned finns bilder på hur det såg ut innan, nu ser det ut så här:











En klar förbättring enligt mig :-)



Sovrummet

Snart är sovrummet färdigt!!! Marcus spacklade, slipade och tapetserade igår, pappa spikade lister idag och så hjälptes vi åt med möblerna.

Nån som minns hur det såg ut innan?






Nu ser det ut så här: (lite smådetaljer kvar, tavlor, fönsterlampor, sänglampa mm)





Olivias rum och väggmålning

En till bild från Olivias rum. Ovanför sängen ska en himmelsäng upp, och ovanför byrån ska det vara hyllor.




Har nyss tvättat väggen i badrummet på nedervånigen med målartvätt, ska strax maskera och sedan blir det målning. Ett par före-bilder, så får vi se om det blir nån skillnad sen :-) (väggarna är nu beige/lattefärgade, ska bli vita)






Äntligen är vi här!

Ja nu har vi äntligen kommit in i nya huset, men oj vad mycket att göra, och vi har grejer överallt!!!

Här är en bild på hur tjusigt vi har i vardagsrummet (vi har förresten inga tapeter på nedervåningen, allt är nedrivet eller spacklat.) Mio har heller inga tapeter än, men tjejernas rum har vi börjat få till litegrann i.




En bild från Olivias rum ( ingen fönsterbräda eller gardiner än):



Moalies rum: Skrivbordet vid fönstret (inga gardiner här heller)


Läshörnan:




Har varit utan internet några dagar, därför har det dröjt med uppdatering :-)
I helgen ska barnen sova över hos mormor och morfar, och då ska vi tapetsera och fixa till vårat sovrum.

Tusen tack till alla som hjälpt till med renovering, flytt, barnpassning och städning! Vi skulle aldrig klarat det utan er!!!



RSS 2.0